Βιογραφικο

Δρ. Τσαμπίκος Πετρωνιάτης

Ο Δρ. Τσαμπίκος Πετρωνιάτης γεννήθηκε στο Μπράκελ της Γερμανίας, κατάγεται από τον Αρχάγγελο της Ρόδου και είναι γιός του ορθοπεδικού ιατρού Εμμανουήλ Πετρωνιάτη και της Ζωής Πετρωνιάτη.

Εισήχθη το 1997 με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2003 με το βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε την υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2006.

Ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Παιδοοφθαλμολογία το Σεπτέμβριο του 2006 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων „Πεντέλης“. Από τη θέση αυτή απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην εκτίμηση και αντιμετώπιση Παιδοοφθαλμολογικών περιστατικών συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής αντιμετώπισης του Στραβισμού και της Στένωσης των Δακρυικών οδών στα παιδιά.

Τον Αύγουστο του 2007 αποφάσισε να συνεχίσει την ειδίκευσή του στο καθολικό νοσοκομείο του Χάγκεν, Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Βίττεν- Χέρντεκε στη Γερμανία υπό τον καθηγητή Univ.-Prof. Dr. med. Hans-Werner Meyer-Rüsenberg.

  Κατά την πενταετή εκπαίδευσή του σύμφωνα με το γερμανικό κώδικα ειδίκευσης στην Οφθαλμολογία απέκτησε εκτεταμμένη εμπειρία στη συντηριτική αντιμετώπιση όλου του φάσματος της Οφθαλμολογίας, αλλά και στη χειρουργική παθήσεων όπως ο καταρράκτης, οι παθήσεις των βλεφάρων και των δακρυικών οδών, το γλαύκωμα καθώς και του αμφιβληστροειδούς όπως η ηλικιακή εκφύληση της ωχράς κηλίδας με ενδοφθάλμια έγχυση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του τον Ιανουάριο του 2012 μετά από επιτυχή εξέταση από τους καθηγητές Prof. Dr. med. Markus Kohlhaas(Ντόρτμουντ) και Prof. Dr. med. Reinhard Burk (Μπίλεφελντ).

Αμέσως μετά ανέλαβε τη θέση του επιμελητή στο ίδιο νοσοκομείο μέχρι τα μέσα του 2014 οπότε και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ιδιαίτερη πατρίδα την Ρόδο.

Ο Δρ. Τσαμπίκος Πετρωνιάτης έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή υπό τον καθηγητή Prof. Dr. Dr. Thanos Solon του εργαστήριο πειραματικής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Μίνστερ. Αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μίνστερ με τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ τον Μάρτιο του 2012.